Skip to content
Written by Jan Ilvonen

Minulle tärkeitä asioita ruoka-annoksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, puhtaat maut, raikkaus, komponenttien yksinkertaisuus ja yhteensopivuus, sekä harkitun pelkistetty esillepano. Kun tämä kaikki on tehty intohimosta ruokaa kohtaan syntyy nautinnollinen kokonaisuus niin mielelle kuin keholle.
Samat asiat ovat minulle tärkeitä myös omassa suunnittelutyössäni – lautasena on vain tyhjä tila.
gastro2

Vesi kielellä kohti Gastroa – kerta toisensa jälkeen


Olen saanut tehdä osastoja HK Ruokatalolle jo useamman vuoden, ja Gastromessut on minulle SE tapahtuma jota aina odottaa vesi kielellä. Lyhykäisyydessään Gastro Helsinki on Suomen ainoa koko HoReCa-alan tavoittava ammattitapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi maaliskuussa. Näytteilleasettajia Gastrossa oli tänä vuonna 260, ja kävijöitä messuilla kävi n. 15 200.

Yksi osasto, kaksi funktiota


Tänä vuonna ideana oli jakaa HK:n osasto kahteen osaan, joista molemmilla oli erilainen funktio: näistä etuosa oli informatiivinen, ja takaosa nautinnollinen. Osaston etuosa toimi tuote-esittelytilana työnäytöksineen, kun sisäosassa puolestaan toimi 22 asiakaspaikan ravintola. Ravintolassa tarjoiltiin kokkien valmistamia herkullisia gourmetannoksia, jotka oli tehty esillä olevista tuotteista.
gastro gastro1

Yksinkertaiset puitteet – monesti tuotemerkkien paras tuki


Ulkopuoli pidettiin mahdollisimman yksinkertaisena, jotta tuotteet pääsisivät oikeuksiinsa ja rakenteet vain tukisivat ja toisivat näkyvyyttä HK:lle sekä tuotemerkeille.
Ravintolasaliin lähdettiin hakemaan tunnelmaa, jossa vierailija unohtaisi hetkeksi olevansa hälyisessä messuhallissa – sen sijaan hän astuisi sisään kuin mihin tahansa oikeaan ravintolaan, pystyen siten nauttimaan hyvästä ruuasta rauhallisessa ja rennossa ilmapiirissä.
Gastro_2014_HK_V5 copy
Yhteistyö on parhaimmillaan aina silloin, kun molemmilla osapuolilla on selkeä ja yhteinen näkemys siitä mitä lopputuloksen tulisi olla. Toiveita ei välttämättä kuitenkaan kannata rajata liian tiukasti, vaan designer on parhaimmillaan silloin, kun luovuudelle jää tarvittava tila. Meillä tämä on toiminut HK:n kanssa aina mahtavasti, ja jään edelleenkin innolla odottamaan uusia projekteja.

Search


Read Next: Latest Articles