Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Maailman suurimpien talouksien G20-ryhmän puheenjohtajamaa Turkki on tärkeä nouseva talous, jolla on runsaasti kasvupotentiaalia. Turkin talouskasvu on ollut viime vuonna eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna hurjaa, vuositasolla jopa 3% ja tulevien vuosien kasvuennuste on jopa 4-5%. Kasvua on jouduttu hillitsemään poliittisin keinoin velkaantumisen taittamiseksi. Vuonna 2014 kasvu nojasi vahvasti vientiin.
Ristiriitaista suhtautumista aiheuttavan maan imago on viime aikoina heikentynyt sisäpoliittisten asioiden takia, mutta fakta on, että Turkki jatkaa poliittisesta tilanteestaan huolimatta tasaista kasvua. Kesällä käytävät parlamenttivaalit tulevat olemaan vahva suunnannäyttäjä Turkin tilanteen kehittymiselle, mutta asiantuntijoiden ennuste on, että talouden kasvu ei pääse taittumaan vaikka vaalien lopputulos olisi mitä hyvänsä.
Turkki on vahvasti valtiokeskeinen maa, joka tarkoittaa, että valtio on keskeisessä roolissa niin vienti- kuin tuontiasioissa ja ovien avaamisessa. Mm. ministeri Toivakka teki juuri vienninedistämismatkan Turkkiin ja matkan aikana solmittiin Suomen ja Turkin kaupallista yhteistyötä edistävä sopimus.
Suomalaisille yrityksille Turkin talouden kasvu avaakin mahdollisuuksia, joita ei aiemmin juurikaan ole hyödynnetty. Esimerkiksi Saksa on osannut vahvasti etabloitua Turkin markkinoille, jonka tuonnin arvo on noin 219 miljardia euroa vuosittain. Vahvimpia vientituotteita Suomesta Turkkiin ovat puu & paperi, metsäteollisuus, koneet & laitteet, kemialliset tuotteet sekä metallit. Nyt markkinoille on syntynyt kysyntää designille, oli kyse sitten design-valaisimista tai design-taloista. Myös puu(talo)rakentaminen nostaa Turkissa päätään.
Turkki on messujen luvattu maa ja jopa Suomen Turkin suurlähettiläs korostaa, että Turkkiin kannattaa lähteä vienninedistämismatkalle nimenomaan messuille. Turkissa on paljon messuja ja kävijöitä – niin paikallisia kuin ulkomaalaisiakin on lukemattomasti. Messukulttuuri kukoistaa ja esilläolo omalla osastolla luo turkkilaisille kuvaa vakaasta ja luotettavasta yrityksestä. Kulttuuri on kovin ekstroverttiä ja paikallisiin on helppo tutustua ja luoda suhteita. Me Entrellä tiedämme ne oikeat messut ja toteutamme paitsi yhteisvientihankkeita myös yksittäisiä osastoja Turkissa.

Mitä etuja Turkin markkinoilla sitten on verrattuna muihin maihin?

  • Turkissa on kilpailukykyinen kustannustaso ja etenkin suuremmissa kaupungeissa hyvä kielitaito.
  • Parhaat yliopistot ovat korkeatasoisia ja työmoraali hyvä.
  • Turkissa on investoitu infrastruktuuriin ja logistiikkaverkosto toimii hyvin.
  • Lisäksi Turkissa on kilpailukykyinen yritysverotus.

Itse siis suosittelenkin lähtemään kokeilemaan siipiään Turkkiin messujen kautta!
 

Search


Read Next: Latest Articles