Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Kävin viime viikolla katsomassa matkamessuja useammilla silmillä: toisaalta Wulff Entren edustajana, toisaalta suuren luokan matkailufanina, joka aikoinaan erikoistui koulussa matkailumarkkinointiin.
Jälkimmäisenä mainitun ominaisuudessa tarkkailin näytteilleasettajien messutoimintaa erityisesti ammattilaispäivinä, kun taas Entren edustajana olin kiinnostunut osastojen näyttävyydestä, toimivuudesta sekä erityisesti sisällöstä: mitä näytteilleasettaja haluaa osastolla viestiä ja millaiset tavoitteet tällä messujen suhteen on?
Täytyy todeta, että poistuin messuilta ristiriitaisissa fiiliksissä. Ammattilaispäivillä sain kävellä kaikessa rauhassa hidastettua kävelyä ohi monista osastoista ilman, että näytteilleasettajat viitsivät edes nostaa katsettaan älypuhelimilta tai läppäreiltä. Osa seisoi selkä käytävälle päin ja loput rupattelivat osastolla keskenään.
Ainoa minua lähestynyt tyyppi löytyi Pink Islandilta, jossa oli oikeaoppisesti symppis sisäänheittäjä ohjaamassa potentiaalisimmat asiakkaat ja yhteistyökumppanit osaston sisälle rahapuheen äärelle. Osasto oli nimensä mukaisesti pinkki, värikäs ja massasta erottuva, ja ohjelmanumerotkin oli fiksattu LGBT-travellereille sopiviksi: osastolta löytyi mm. Mega-Paulaa ja Kalkkunan bingoa.
Matkamessut 2016 | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com
Ei siis täysin lohduton tarkkailukeikka kuitenkaan, vaikka sisältöpuoli olikin aika vaihtelevaa noin muuten. Moni sortui pelkkään esitteiden jakeluun.
Osa oli onnistunut Pink Islandin tavoin hienosti, mutta vielä enemmän näkyi vajaaksi jääneitä toteutuksia – hyviä ideoita, jotka olivat unohtuneet puolitiehen. Tulipa vastaan muutama sellainenkin matkakilpailu, josta sähköpostiin kilahtaneessa kiitossähköpostissa luki ainoastaan ”tähän tulee kiitos sisältö”. Ei ihan maaliin, mutta melkein.

Hauska kooste mm. näistä löytyy tästä Heli Ruotsalaisen mainiosta artikkelista:
Matkamessujen someaktivointien topit ja flopit”.

Pink Islandin lisäksi ilahduttava uusi tuttavuus oli messuilla ensimmäistä kertaa toteutettu matkabloggaajien blogipaviljonki, joka oli kaikkea muuta kuin matkamessuille tyypillinen esitteiden massajakelukeskus. Selkeä idea ja hyvä sisältö  kuhinaa riitti ja ihmisiä kiinnosti.
Tällaista tarvittaisiin paljon enemmän: selkeä ajatus ja tavoite, ymmärrys siitä miksi messuille mennään.
[Tweet “Matkamessujen ilahduttava #Blogipaviljonki oli kaikkea muuta kuin esitteiden massajakelukeskus.”]
Ja kurkatkaapa vielä Twitteriin hashtagilla #blogipaviljonki – tässä on ehkä yksi messujen parhaiten onnistuneista someaktivoinneista.

Ensi vuonna sitten uudestaan! Wulff Entreltä saa muuten apua koko messuprojektin hallintaan – alkaen tavoitteiden asettamisesta ja ennakkomarkkinoinnista aina messuosaston suunnitteluun ja toteutukseen. Kysy lisää: Henrietta Åström.

Otsikkokuvasta kiitos Roni Tamminen / Köpsi


Read Next: Latest Articles