Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Haluaisitko hyödyntää sosiaalisen median mahdollisuuksia messuilla, muttet oikein tiedä miten sen tekisit tai mitä kanavia kannattaisi hyödyntää? Tuntuuko, ettet ymmärrä tuon taivaallista twiiteistä, “periskoopeista” tai hashtageista?
Et ole ainoa. Tässä vastaus kahteen kysymykseen, joita asiakkaamme usein meiltä kysyvät:

[FAQ]: Täytyykö messuilla olla aktiivinen kaikissa mahdollisissa kanavissa?

Ei. Laatu on määrää tärkeämpi myös messusomettamisessa, eikä ole järkeä lähteä ahnehtimaan kaikkea kerralla. Keskity kunnolla niihin kanaviin, jotka parhaiten tukevat liiketoiminnallisia tavoitteitasi kohderyhmän tavoittamisessa – meriteollisuuden ammattilaismessuilla Snapchattailu menee suurella todennäköisyydellä harakoille, kun taas kuluttajille suunnatuilla terveysmessuilla voi olla turha panostaa liiemmin LinkedIniin.
[Tweet “Meriteollisuusmessuilla snapchattailu menee todennäköisesti harakoille. #messut #someFI”]
Pidä mielessä kenet haluat viestillä tavoittaa, ja mitä kanavia voit nämä henkilöt saavuttaaksesi hyödyntää. B2B-yrityksille tyypillisesti tärkeimpiä kanavia ovat LinkedIn, Twitter, Facebook sekä blogit. Näiden lisäksi hyödynnettäviä kanavia voivat toimialasta riippuen olla esimerkiksi YouTube, Pinterest, Instagram, Periscope tai jopa se Snapchat.

[FAQ]: Täytyykö kaiken olla reaaliaikaista, eli täytyykö minun päivystää somen äärellä?

Kuhunkin kanavaan käytettävä aika kannattaa priorisoida sen mukaan, eletäänkö aikaa ennen messuja, niiden aikana vai niiden jälkeen. Messujen aikana reaaliaikaisuuden merkitys korostuu, ja muun työnjaon yhteydessä onkin hyvä sopia erikseen ne henkilöt, joiden työtehtäviin somepäivystys messujen aikana kuuluu. Näin vältetään tilanne jossa “sovittiin että joku tekee kunhan ehtii eikä kukaan sitten ehtinyt”.
Messuillaolijoiden omasta aktiivisuudesta riippuen voi alkuun olla paikallaan sopia etukäteen esimerkiksi jokin tietty twiitti- tai kuvamäärä, joka messuilta täytyy saada päivässä ilmoille – näin messusomettamisesta tulee tapa, eikä se jää muiden “tärkeämpien töiden” jalkoihin.
[Tweet “Tyypillinen #someilmiö: “Sovittiin että joku tekee kunhan ehtii mutta ei kukaan ehtinyt” #messut”]
Parhaita reaaliaikaisia välineitä messusomettamiseen ovat Twitter, Instagram ja Periscope (valitse näistä alkuun vaikka yksi yrityksellesi potentiaalisin). Muista myös aina lisätä päivityksiin mukaan tapahtuman oma #hashtag!
Messujen ennakkomarkkinoinnin paras paikka on usein LinkedInissä ja Facebookissa, mutta nämä kanavat voit jättää tarvittaessa messujen ajaksi vähemmälle huomiolle. Yrityksen omaa blogia kannattaa hyödyntää sekä ennen messuja, että niiden jälkeen, mutta messujen aikana blogia ei tarvitse syöksyä päivittämään.
Somekanavat messujen eri vaiheissa | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com
Työkuorman keventämiseksi voi joitakin päivityksiä ajastaa valmiiksi etukäteen, mutta älä jää pelkästään automaation varaan, sillä nomen est omen: sosiaalisten kanavien toimintaedellytys on sosiaalisuus, joka syntyy vain aidosta läsnäolosta ja dialogista.


Lue myös nämä:

Sosiaalinen media on tullut B2B-messuille jäädäkseen

#Selfie siellä ja #selfie täällä

Näin käytät ATK:ta messuillaRead Next: Latest Articles