Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Kuluttajabisneksessä sosiaalinen media on ollut tuttu juttu jo vuosia, mutta kiristyvät kilpailutilanteet ja kansainvälistymishaasteet ovat herättäneet myös B2B-yritysten kiinnostuksen sosiaalisen median hyödyntämiseen.
Liidien kerääminen, dialogi asiakkaiden kanssa, brändin vahvistaminen, näkyvyyden ja tunnettuuden lisääminen sekä yksinkertaisimmillaan asiakaspalvelun parantaminen ovat vain jäävuoren huippu kaikista niistä hyödyistä, joita yritys voi sosiaalista mediaa hyödyntämällä saavuttaa.
Yritysmielikuvaan vaikuttavat tekojen ohella merkittävästi myös ne seikat jotka jäävät kokonaan tekemättä: jos sinua ei näy, sinua ei ole – aivan täysin riippumatta siitä oletko mailmassa paras tai mahtavin, koska kukaan ei tiedä sitä. ”Average guy beats the expert if the expert doesn’t show up” (Jarkko Sjöman).
Myös messuilla kilpailu näkyvyydestä on kova, ja sosiaalista mediaa hyödyntämättömät jäävät helposti muiden jalkoihin. Tässä muutama vinkki sosiaalisen median käyttämiseen messuilla ennen tapahtumaa, sen aikana sekä sen jälkeen:

Ennen tapahtuman alkua


Ennen messuja sosiaalisen median kanavissa viestimisen pääasiallisena ideana on paitsi jakaa tietoa yrityksestä, myös herättää kiinnostusta messuilla esiteltäviä tuotteita ja palveluita kohtaan.

  • Pidä mielessä kenet haluat viestillä tavoittaa, ja mitä kanavia voit nämä henkilöt saavuttaaksesi hyödyntää. B2B-yrityksille tyypillisesti tärkeimmiksi kanaviksi nousevat LinkedIn, Twitter, Facebook sekä blogit. Näiden lisäksi hyödynnettäviä kanavia voivat toimialasta riippuen olla esimerkiksi YouTube, Pinterest, Instagram, Periscope tai Snapchat.
  • Tutustu messujen omaan #hashtagiin ja käytä sitä yhdessä yrityksen oman aihetunnisteen kanssa. #Hashtagin avulla saat koottua saman aihealueen viestit yhteen ja pääset tarkastelemaan muiden messuille osallistuvien yritysten kirjoituksia ja kuvia. Näin myös muut löytävät sinut.

Tapahtuman aikana


Messujen aikana pyri osallistamaan ja aktivoimaan ihmisiä – saat näin helposti lisää näkyvyyttä, ja muut puhuvat puolestasi. Viesti kuvilla, teksteillä ja videoilla tasaisin väliajoin.

  • Osallista muista somettajia ja palkitse heistä aktiivisimmat kommentoijat ja osallistujat. Järjestä osastolle jotain, mikä kävijän on helppo jakaa kuvan tai #hashtagin avulla omille sidosryhmilleen. Muista myös #selfiet!
  • Livetwiittauksen avulla välität fiiliksen saa myös niille, jotka eivät päässeet fyysisesti paikalle. Osallistu rohkeasti keskusteluun, pidä mielessä etteivät sosiaalisen median keskustelut ole loppujen lopuksi sen kummempia kuin kasvokkaiset small talk-hetket.
  • Ota myös paljon kuvia – saat materiaalia jälkimarkkinointiin, sekä seuraavan tapahtuman ennakkomarkkinointiin.

A photo posted by Wulff Entre Ltd. (@wulffentre) on

Tapahtuman jälkeen


Messujen ei tarvitse loppua samalla hetkellä kun messuhallin ovet sulkeutuvat – sosiaalinen media mahdollistaa messupöhinän ylläpitämisen vielä messujen jälkeenkin. Yrityksen blogi tai vaikkapa SlideShare ovat käteviä kanavia messuilta kertyneiden materiaalien ja tunnelmien välittämiseksi eteenpäin.


Read Next: Latest Articles