Skip to content
Written by Guest Blogger

Small talk – big listen.
Suomalaisista sanotaan, että olemme jäyhiä ja meiltä ei small talk luonnistu. Ehkä suomalainen vähän enemmän sanoo, mitä tarkoittaa ja tarkoittaa, mitä sanoo. “I love you” on meikäläisittäin harvoin ensitapaamisen päättävä lausahdus.
Rakkaudentunnustusten vähyydestä huolimatta väitän kuitenkin, että jäyhyys on nykyään yhä enemmän myytti. Kyllä suomalainen halutessaan tai vähintään siihen kannustettuna osaa myös small talkin. Moni suomalainen osaa, onneksi, myös verrattoman kommunikaatioparin “talk small –listen big”.
Siihen on syynsä, että meillä on kaksi korvaa ja yksi suu. Kommunikaatiossa ja varsinkin kaupankäynnissä niitä on myös syytä käyttää tässä suhteessa. Kun olet myymässä jotain, kuuntele ja puhu 2:1:n. Saatat kuulla ja ymmärtää, mikä asiakkaallesi on erityisen tärkeää. Silloin sinulla on mahdollisuus antaa asiakkaallesi jotain arvokasta: ratkaisu, joka tekee hänen bisneksestään parempaa.
Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com
Sinä tiedät kaiken siitä, mikä tuotteessasi tai palvelussasi on hyvää. Asiakkaasi haluaa tietää vain sen, mikä siitä tekee hänelle hyvän. Sen saat tietää, kun kuuntelet.
Mitäpä, jos kuunneltaisiin Suomi maailmankartalle? Tehdään meistä brändi: kansa, joka kuuntelee?


Kirjoittanut Tarja Törmänen, Wulff-konsernin viestintä- ja markkinointijohtaja.


Article Categories
Article Tags

Read Next: Latest Articles