Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Messut ja messukäytännöt ovat hyvin erilaisia riippuen siitä, missä päin maailmaa messutaan. Tässä kahdeksan kuriositeettia eri puolilta maailmaa!
1. Ranska on Euroopan aktiivisin messumaa yli 500 tapahtumalla vuodessa. Toiseksi aktiivisin on Turkki: yli 400 näyttelyä vuodessa. Suomessa järjestettiin vuonna 2015 yhteensä 66 messut. Aktiivisimpia messukaupunkeja ovat Helsinki, Turku, Tampere, Lahti ja Jyväskylä.
2. Kuitenkin Yhdysvalloissa kaikki on suurempaa, ja varsinkin Texasissa, jossa pelkästään Houstonissa järjestetään yli 350 messutapahtumaa vuodessa. Nämä tapahtumat houkuttelevat vuosittain paikalle lähes 775 000 kävijää, joita on kaikkia yhdessä ja erikseen kielletty kantamasta käsiaseita messuhallissa.
3. Brasiliassa tyypillinen messupäivän alkaa klo 14 ja päättyy iltakymmeneltä
4. Abu Dhabissa panostetaan kiiltäviin pintoihin. Osa messuhallien lattioistakin on tehty marmorista.
5. Näytteilleasettaminen on ok, mutta aivan kaikkea ei sovi asettaa näytille edes Brasiliassa: bikinit ovat kielletty messuasu, mutta sääntö koskee vain vierailijoita.
6. Koreassa messuosastoja ei maalata – ne tapetoidaan!
7. Maailman suurin messukeskus sijaitsee Hannoverissa. Keskuksen yhteensä 29 messuhallissa on yli 466 000m2 katettua näyttelytilaa, jonka lisäksi alueella on 58,000m2 ulkonäyttelytilaa.
8. Mahtipontisimmat messufasiliteetit löytyvät ehkä kuitenkin Singaporesta, jossa messukeskukseen yhteydessä on mm. casino, museo, kauppakeskus, hotelli sekä yksi maailman kuuluisimmista infinity pooleista. Vaatimattomasti.

Infinity Pool night(Photo: Marina Bay Sands media center)


Read Next: Latest Articles