Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Cursor Oy on Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö, jonka tavoitteena on vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Toteutimme yhteistuumin alkuvuodesta viiden näyttelyn sarjan, joka alkoi Matka 2014-messuilla tammikuussa, ja huipentui Kotimaan matkamessuille Tampereella huhtikuussa. Näiden kahden väliin mahtuivat vielä Vene-, GoExpo-, ja Kongressimessut. 
Haastattelimme Kaakko 135-alueen matkailujohtajaa, Birthe Sunia. Kaakko 135-alueella tarkoitetaan Suomen kaakkoisrannikkoa, joka muodostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista sekä Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kunnista.
Millaisia asioita piditte tärkeintä valitessanne yhteistyökumppania tekemään Matka-, Vene-, GoExpo-, Kongressi-, sekä kotimaan matkamessuja?

Etsimme toimijaa joka kustannustehokkaasti ja silti tasokkaasti toteuttaisi toiveidemme mukaisen kokonaisuuden.

Olitteko tarkoituksella etsimässä yhtä kumppania tekemään nämä kaikki messut kanssanne? Miksi?

Haimme tarkoituksella yhtä tekijää kaikille messuillemme, jotta viestintä ja yhteistyö sujuisi. Halusimme varmistaa myös että kokonaisuus pysyy kasassa sekä taloudellisesti että toiminnallisesti.

cursor 2
Teillä oli yhteneväinen graafinen ilme kaikilla näillä messuilla, millaista mielikuvaa halusitte sillä välittää?

Yhteneväinen graafinen ilme on meille tärkeää, modifioimme sitä tarpeen mukaan kohderyhmälähtöisesti. Messut ovat yksi osa viestinnän kokonaisuutta ja kaikkien viestinnän elementtien aina sähköisestä markkinoinnista messuihin tulee tukea toisiaan.
Tavoitteenamme on viestiä mielikuvaa hyvätuulisista ihmisistä ja tasokkaista palveluista seudullamme.

Millaisia tavoitteita teillä oli lähtiessänne näille messuille tänä vuonna?

Vahvistaa brändimielikuvaa ja toki viestiä meille tänä vuonna tärkeistä asioista, mm. laajamittaisesta tapahtumatarjonnasta ja hyvistä palveluistamme. Seutumme teollinen mielikuva Suomessa on vahva ja itse asiassa matkailijat yllättyvät poikkeuksetta positiivisesti kun vierailevat täällä sekä ympäristöstä että ihmisten ystävällisyydestä. Näistä asioista viestin vieminen ympäri Suomen on ihan ykkösjuttu.

Olitteko tyytyväisiä messuihin yleisesti (tunnelman, kontaktien yms. kannalta)?

Ihan selkeästi messuilla on nähtävissä kuluttajakäyttäytymisen muutos ja messut ovatkin enemmän ja enemmän mielikuvan rakentamista varten. Varsinaiset ostopäätökset tehdään muualla. Erittäin tyytyväisiä olimme Kongressi- tapahtumaan ja Kotimaan matkailumessuihin Tampereella, sillä nämä olivat tarpeeksi kohdennetut.

cursor 1cursor 3


Read Next: Latest Articles