Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Vuosittain Dubaissa järjestettävä The Big 5 on Lähi-Idän suurin ja tärkein rakennusalan näyttelykokonaisuus: päätapahtuman yhteydessä järjestetään myös betoniteknologiaan keskittyvä Middle East Concrete sekä rakennuskonealan tapahtuma The BIG 5 PMV.
Viime vuonna näyttelyihin osallistui yhteensä yli 3000 näytteilleasettajaa eri puolilta maailmaa, ja ennätyksiä rikottiin myös kävijämäärissä (yli 80 000!).

The BIG 5 – portti Persianlahdelle ja Afrikkaan


Dubai on perinteisesti toiminut porttina Persianlahden ja Pohjois-Afrikan kasvaville markkinoille, ja The BIG 5-tapahtuma on omalta osaltaan toiminut jo vuosia loistavana verkostoitumispaikkana, jossa tavata rakennusalan ammattilaisia, saada viimeisimmät tiedot markkinoista ja tutustua alan uusiin tuotteisiin sekä trendeihin.

Miksi Dubai on niin vetovoimainen?


Arabiemiraattien talousajattelu perustuu avoimeen malliin, ja sen erikoispiirteitä ovat ylijäämäinen budjetti sekä erittäin korkea bruttokansantuote. Alkujaan öljyllä vaurastunut maa ei ole halunnut jäädä riippuvaiseksi öljy- ja kaasuteollisuudesta, ja systemaattisen työn tuloksena niiden osuus bruttokansantuotteesta onkin nykyisin enää noin 25%. Viennistä öljy ja kaasu toki muodostavat yhä suurimman osan.

Erityisesti Dubai on onnistunut houkuttelemaan alueelle ulkomaisia yrityksiä ja pääomaa perustamalla vapaakauppa-alueita (free trade zone), jotka mahdollistavat sataprosenttisen ulkomaisen omistuksen sekä verovapaat tuotot. Yleisesti ottaen ilmapiiri on suotuisa kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

Kasvava väkiluku poikii uudisrakennushankkeita


Arabiemiraattien väkiluku on kasvanut voimakkaasti valtion perustamisesta lähtien (1971), jolloin asukkaita oli vain 200 000. Nykyinen väkiluku on noin. 5 miljoonaa, ja kasvavana ja kehittyvänä maana Arabiemiraatit tarjoaakin suomalaiselle yritysmaailmalle merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia, ja maan kasvuodotukset ovat pitkällä tähtäimellä hyvät.

Kehityssuunnitelmia on nopeasti modernisoituvassa yhteiskunnassa paljon, ja ne ovat luonteeltaan mittavia.
Koko Lähi-Idän alueella, mutta erityisesti Persianlahden GCC-maissa tullaan lähivuosina tekemään mittavia uudisrakentamisen investointeja, joka tuo mukanaan mm. energia- ja infrastruktuurihankkeita. Kestävän kehityksen säädösten mukaiset rakennushankkeet avaavat suomalaisyrityksille mahdollisuuden tarjota osaamistaan energiaa säästävien materiaalien sekä tuotteiden saralla.
Rakennusalan kannalta Dubain kiinnostavuutta markkina-alueena tulee entisestään lisäämään vuonna 2020 kaupungissa järjestettävä World Expo. Myös muut toimialat ovat selvässä nosteessa, josta hyvänä esimerkkinä toimii Dubai Helthcare City-projekti, joka keskittyy terveydenhuollon tutkimuksen ja kehityksen sekä koulutukseen.

Riitta Swan vieraili The Big 5-messuilla 2015


Suomen Arabiemiraattien suurlähettiläs Riitta Swan vieraili Wulff Entren kutsuvieraana The Big 5-messuilla Dubaissa marraskuussa 2015. Suurlähettiläs kiersi tapaamassa suomalaisia näytteilleasettajayrityksiä, joilla oli loistava tilaisuus päästä keskustelemaan viennin edistämisestä sekä erilaisista liiketoimintamahdollisuuksista paitsi Arabiemiraateissa, myös Bahrainissa ja Qatarissa, joiden suurlähettiläänä Swan Arabiemiraattien ohella toimii.

Riitta Swan The Big 5-messuilla Wulff Entren kutsuvieraana | www.wulffentre.com

Seuraava The Big 5-näyttely järjestetään 21.-24. marraskuuta 2016.
Lisätietoja tapahtumasta antaa Mervi Alho / mervi.alho@wulff.fi / +358 44 7056353!


Read Next: Latest Articles