Skip to content
Written by Netta Huhtala

Netta Huhtala is the Sales Director at Wulff Entre and a B2B Sales professional with over 15 years of experience working in the international trade show industry.

Kun tavara iskee millä elämänalueella tahansa tuulettimeen, on leikki kaukana ja itku lähellä. Varsinkin messumaailmassa vaihtoehtoisia painajaisskenaarioita löytyy lukematon määrä ja riskit kasvavat mitä kauempana ollaan kotoa. Jos ”tilanne on päällä”, tai ”keikka elää”, ovat rautaiset hermot sekä MacGyverin ongelmanratkaisukyky tarpeen. Valitettavasti yleensä näiden tilanteiden ratkaisemiseen vaaditaan muutakin kuin purukumia, kengännauhat ja klemmari.

Toiselta kantilta katsottuna, jos olet niitä tyyppejä, jotka hakevat jännitystä ja säännöllistä adrenaliiniryöppyä, jotta elämä tuntuu elämisen arvoiselta, voi messuala olla juuri sinun juttusi. Ei tarvitse lähteä huputtamaan maailman korkeimpia vuoria tai samoamaan sademetsiä, kun samat fiilikset voi saada vaikka Kölnin messukeskuksessa.

Toki ideaalitilanne olisi, että kengännauhat ja sukkahousut voidaan varata niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen ja messuille saavuttaessa voidaan todeta, että osasto näyttää juuri niin mahtavalta kuin kuvissa. Ideaalitilanteessa messuilla tavarat ovat saapuneet ajoissa paikalle, löytäneet oman paikkansa ja messuvieraat päästään vastaanottamaan levänneinä ja hyvillä mielin. Tähän hetkeen pääseminen sisältää kuitenkin lukemattoman määrän työtunteja, priorisointia, yhteydenpitoa moneen eri tahoon, aikataulujen muistamista, ohjeistamista, organisointia, tilausten tekemistä, kutsujen lähettämistä, ideointia jne. Kaikki tämä saatetaan tehdä vielä oman työn ohella ja jossain välissä pitäisi ehtiä keskittyä myös siihen oleellisimpaan, eli omaan bisnekseen. ikamoinen ihmemies saa kyllä olla, että tähän kaikkeen pystyy. Ihmemies, joka messujen avautuessa on vielä täysissä voimissa, ja jonka toisessa kerroksessa on edes osa valoista päällä. Enkä tarkoita tässä nyt osaston valoja.

Unelmien messumaailmassa asiat toimivat moitteettomasti. Messujärjestäjä varaa sinun yrityksellesi juuri sen parhaan paikan pääkäytävän varrelta, rakentaja vastaa yhteydenottoosi minuutti viestisi jälkeen, saksalainen hallivahti tuo osastolle teetä ja sympatiaa ja näyttää vihreää valoa rakenteille, jotka takaavat yrityksesi näkyvyyden koko halliin, ja brasilialaisen kumppanin ”yes, yes, no problem”, tarkoittaa muutakin kuin sitä, että ne kattavat koko hänen englanninkielisen sanavarastonsa.

Alalla 15 vuotta olleena ja realistisen maailmankuvan omaavana aikuisena sitä kuitenkin tietää, että unelmien eteen täytyy tehdä töitä ja oikeita valintoja. Oikean kumppanin kanssa unelmien messumaailma on ainakin hitusen lähempänä toteutumista.

Jos haluat helpottaa yrityksesi messuilun tuskaa ja tavoitella unelmien messumaailmaa, ole yhteydessä! Meillä palaa valot kirkkaasti myös yläkerrassa ?

Projektinhallintaa ja sielunrauhaa vuosikymmenten kokemuksella tarjoilee Wulff Entren messutiimi!

 

Search


Read Next: Latest Articles