Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Elokuussa pyörähtää täydeksi kolmas vuoteni Wulff Entrellä. Kolmeen vuoteen on ehtinyt mahtua paljon: aloitin työni projektipäällikkönä, jonka lisäksi minut nimitettiin myös laatupäälliköksi hyvin pian aloittamiseni jälkeen. Siirryin myyntitiimiin myyntipäälliköksi toimittuani projektipäällikkönä 2,5 vuotta, eli vain pari viikkoa sitten.

Historia Golfkentällä

Ennen Entrelle tuloani toimin lähes 10v golf-alalla Uudenmaan alueella pääosin palvelu- ja laatupäällikkönä eri Golf-klubeilla. Golf-urani jälkeen kävin Entrellä haastattelussa, mutta sain samaan aikaan mielenkiintoisen työtarjouksen myös toiselta firmalta. Vajaa vuosi riitti kuitenkin näyttämään, ettei minusta ollut toimimaan mielestäni liian hidastempoisissa työtehtävissä.
Suureksi onnekseni sain kuulla, että minut oltiin vieläkin halukkaita palkkaamaan Entrelle projektipäälliköksi. Olin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen jopa niin iloinen, että juhlistin tapahtumaa pullolla samppanjaa (mutta sitä en tietenkään julkisesti myönnä!). Olen edelleenkin yhtä iloinen kuin silloin, että olen pässyt osaksi näin mukavaa työyhteisöä.
Ensimmäisen vuoteni aikana sain hoidettavakseni 25 eri projektia, ja suurimmat haasteet liittyivät suureen hallittavaan tietomäärään sellaisista asioista, joista en ollut vielä täydellisen perillä. Selvisin kuitenkin hyvin ja hengissä.

Ajatus siirrosta syntyi hiljalleen

Ajatus myyntipuolelle siirtymisestä syntyi hiljalleen. Aiempi esimieheni oli joskus sanonut, että minussa voisi olla ainesta hyväksi myyjäksi – silloin annoin asian mennä ohi korvieni, mutta Entrellä ajatus nosti ensimmäisen kerran ujosti päätään. Myyntijohtajamme Ninni onnistui lopulta kertomaan minulle myyntityön hyvistä puolista siinä määrin vakuuttavasti, että aloitimme järjestelyt minun siirtymisekseni myyntitiimiin alati sotkuisen työpöytäni kanssa.

maria bauma
Bauma 2013

Huisin helppoa ja kivasti kivutonta

Siirtyminen on sujunut todella kivuttomasti: olen viimeisen puolen vuoden aikana tehnyt töitä niin, että yksi päivä viikosta on ollut pyhitettynä myyntityölle, ja loput projektihommille. Nyt paletti on käännetty päinvastoin: neljä päivää viikosta olen myyjä, ja jäljelle jäävänä päivänä hoidan viimeistä projektiani, jonka toteutus on elokuun lopussa. Laatupäällikön hommatkin siirtyivät muuttoni yhteydessä eteenpäin, joten elokuusta lähtien saan keskittyä täysillä myyntityöhön.
Entrellä jokainen myyjä myy tapahtumia toimialakohtaisesti, ja minun toimialalistaltani löytyy mm. rakennuskoneita, kaivosteollisuutta, logistiikkaa, satamia, lentokenttiä ja raideliikennettä. Tärkeimpiä tapahtumia minulle tulevat todennäköisesti olemaan Inter Airport, Bauma sekä Transport logistics Saksassa, Elmia Nordic Rail Ruotsissa, sekä Minexpo Yhdysvalloissa.

Uudet saappaat, hyvä mieli

Vaikka mikä tahansa uusi työ alkuun tuntuukin hankalalta, olisi myyntipäällikön saappaisiin hyppääminen varmasti paljon pelottavampi asia, jos en olisi hakenut näkemystä ja oppia ensin projektinhallinnan puolelta. Asiakkaatkin ovat nyt monessa tapauksessa minulle jo valmiiksi tuttuja. Muun ohella laatupäällikkönä toimiminen on auttanut minua tutustumaan kokonaisvaltaisesti kaikkiin talon sisäisiin prosesseihin.
 

Article Categories
Article Tags

Read Next: Latest Articles