Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Messuosastojen suunnitteluun ja rakentamiseen on tarjolla useanlaisia erilaisia ratkaisuja. Toiset ovat kalliimpia, toiset halvempia, toiset massiivisempia, toiset kevyempiä. Mukavaa onkin, että jokaisenlaiseen messutarpeeseen löytyy aina sopiva ratkaisu.
Messuosasto on kuin firman käyntikortti. Messukävijä arvioi muutaman sekunnin aikana ohi kävellessä kuinka kiinnostavaksi näkee osaston ja haluaako sinne poiketa. Siksi osaston ulkonäkö ei ole yhdentekevä, vaikka toki muutkin asiat, kuten oma asenne, määrittelevät sen lopullisen messumenestyksen.
Kevyin ja useimmiten halvin vaihtoehto on ottaa messuilta ns. profiiliosasto, eli shell scheme. Tällä tarkoitetaan useimmiten järjestäjän valmispakettiratkaisua, jota tarjotaan tyypillisesti 9-15m2 kokoisille osastoille.
Shell scheme on erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun yritys käy testaamassa uutta markkinaa, tai on messuilla ensimmäistä kertaa.
Shell scheme-paketti sisältää vähintään otsalaudan (palkki, johon tulee yrityksen nimi), maton, sekä seinät. Näytteilleasettajan tekemiä muutoksia osastossa kutsutaan tällöin ”shell schemen tuunaukseksi” – tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pois jätettyä otsalautaa, roll-up julisteita ja/tai erilaisia seinägrafiikoita.

Oma osasto vai Shell Scheme? | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com

“Furnished shell scheme”, eli profiiliosasto peruskalusteilla ja ilman otsalautaa.


Kuitenkin jos shell schemeä haluaa lähteä kovasti tuunaamaan tai osaston koko on suurempi, on usein parempi idea keskustella myös muista mahdollisista osastoratkaisuista. Shell Scheme-osastot kun ovat helposti ulkoasultaan kaikki samanlaisia.
Ammattitaitoinen messusuunnittelija osaa piirtää sellaisen osaston, joka tukee asiakkaan tavoitteita ja kunnioittaa asetettua budjettia – siten esimerkiksi asiakkaalle rakennettu oma ”design”-osasto ei automaattisesti aina tarkoita kallista. Design-osasto kuitenkin on shell scheme-osastoa näyttävämpi ja erottuu massasta.
Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com

Erilaisia Wulff Entren suunnittelemia ja toteuttamia design-osastoja.


Hyvin suunnitellulla osastolla voidaan vaikuttaa asiakkaiden mielikuviin yrityksestä, laadusta, hintatasosta, asemasta markkinoilla, uutuuksista jne. Hyvin suunniteltu osasto tukee messutavoitteisiin pääsyä, ja näitä voivat olla esim. tunnettavuuden lisääminen, kontaktien saaminen, olemassa olevien suhteiden syventäminen, kilpailijatiedon kerääminen jne. Tällaisia tavoitteita on myös helppo mitata.

Me tunnemme messut ja autamme näissä asioissa mielellämme! Kysy lisää. 😉


Read Next: Latest Articles