Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

NordbyggNordbygg on Pohjoismaiden suurin rakennusalan toimijoiden b2b-tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi huhtikuun alussa Tukholmassa. Neljä päivää kestävillä messuilla vilkkaimmat päivät ovat yleensä torstai ja perjantai. Tänä vuonna mukana oli yli 800 näytteilleasettajaa jopa 30 maasta.
Nordbygg on yleensä ollut suomalaisten keskuudessa melko suosittu messu, ja tänäkin vuonna kauttamme lähti näytteilleasettajiksi yhdeksän suomalaista yritystä. Ruotsalaisia asiakkaita meillä oli kuusi, eli yhteensä pääsimme suunnittelemaan ja rakentamaan osastoja 15 yritykselle. Osa näistä oli ensikertalaisia, mutta konkareitakin löytyy: vahvasti Pohjoismaissa vaikuttavat rakentajat osallistuvat mielellään messuilla useita kertoja peräkkäin.

Erilaisia tavoitteita, monenlaisia onnistumisia

Syitä Nordbyggin suosioon voi olla useita: ruotsalaiset asiakkaamme lähtivät messuille pääosin myynnillisin tavoittein, kun taas Suomesta mentiin enemmän benchmarkkaamaan, hakemaan tietoa, sekä ennen kaikkea solmimaan yhteistyösopimuksia ja etsimään uusia jälleenmyyjiä. Kaikki nämä tavoitteet ovat helposti saavutettavissa Nordbyggissä.
Rakensimme tällä kertaa niin pieniä, kuin suurempiakin osastoja: pienimmät olivat 9 neliön kokoisia, kun taas suurimmat ylsivät 72 neliöön. Projektinhallinnallisesti ajateltuna messut menivät niin meidän, kuin asiakkaidemmekin kannalta erityisen hyvin: toteutukset onnistuivat suunnitelmien mukaisesti, osastot näyttivät hyviltä ja asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä.

Suhdetoimintaa ja hodareita

Nordbygg on perinteisesti ollut hyvin pirteä ja vilkas tapahtuma, jossa järjestetään myös paljon oheistoimintaa näytteilleasettajien puolesta. Erityisesti ruotsalaiset yritykset ovat viime vuosina lähteneet aktiivisesti mukaan suhdetoiminnan ja pr:n kehittämiseen, ja tänä vuonna messuhallissa nähtiin jopa hodari+olut-tarjouksia. Yhdeksi Nordbyggin kiistattomiksi vetovoimatekijöiksi onkin luettavissa raikkaus, uudistumishalukkuus sekä moderni ote messujen järjestämiseen.
Tukholman voidaan myös todeta olevan melko ihanteellinen messukaupunki: fasiliteetit ovat kunnossa, messukeskuksen sijainti on hyvä ja sinne on helppo ja vaivaton mennä. Pääkaupungin palvelut ovat helposti saavutettavissa, Stockholmsmässanin ollessa moderni ja skandinaavisen tehokas organisaatio.
 


Read Next: Latest Articles