Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Toimistoltamme löytyi syksyisen suursiivouksen yhteydessä helmi ajalta ennen milleniumia: ”Näin kirjoitat tietoverkkoon”-opaskirja. Opus on kovin nostalginen, sillä siinä puhutaan vielä paljon rompuista ja osa neuvoista on mallia ”näin käytät ATK:ta” tai ”tunnista paperin ja ruudun ero”.
Paljon on kuitenkin myös nykypäivään soveltuvaa oppia: opas mm. neuvoo kirjoittamaan verkkoteksteistä helposti silmäiltäviä ja hyvin otsikoituja – mukaan kannattaa myös liittää kuvia. Mainio neuvo, ja edelleen täysin pätevä.
Samalla tavalla myös messumaailma muuttuu ja kehittyy, mutta tietyt lainalaisuudet pysyvät aina samanlaisina: näkyvä ja hyvin suunniteltu osasto saa enemmän huomiota kuin vasemmalla kädellä sutaistu koppi, ja hyvin valmistautunut saa messuista enemmän irti kuin sellainen, joka on mukana koska ”ollaan aina ennenkin oltu”.
Uusi tekniikka tuo parannuksia messurakentamiseen, mutta se mahdollistaa myös entistä monipuolisemman sisällön suunnittelun sekä esimerkiksi messuyleisön sitouttamisen. Ilmiö on helposti havaittavissa jos käy pienellä tutkimusretkellä siellä kuuluisassa www-maailmassa, tarkemmin sanottuna sosiaalisen median kanavissa: suurimmalla osalla tapahtumista on jo omat viralliset hashtaginsa, ja erilaisia, aiemmin pääasiassa kuluttajamessuilla tutuiksi tulleita Instagramissa tai Twitterissä pyöriviä messukilpailuja järjestetään jo ammattilaismessuillakin.
Viimeisimpänä esimerkkinä mainittakoon Arab Health 2015, jossa oli mahdollisuus voittaa tablettitietokone osallistumalla selfiekilpailuun sosiaalisessa mediassa.
Messumarkkinoinnin perusoivallukset ovat lopulta melko yksinkertaisia, mutta vaatii tiettyä uskallusta tarttua uusiin trendeihin ja suuntauksiin – erityisesti silloin kun ne ovat ennestään vieraita. Näin tuntuu käyneen monelle juuri sosiaalisen median hyödyntämisen suhteen: ”kun se on noita nuorien kotkotuksia”, ”ei sieltä Twitteristä tule suoraa myyntiä” tai ”ei näitä somehömppiä ammattilaismessuilla tarvitse huomioida”. 
Katin kontit.
Sitä saattaa kaikessa hötäkässä unohtaa, että sosiaalinen media on mainio tapa pidentää omaa messunäkyvyyttä myös sinne ajalle ennen ja jälkeen varsinaisten messupäivien. Vaikka messut kestäisivät vain kolme päivää, voi aktiivisella osallistumisella sosiaalisen median keskusteluihin varmistaa näkymisensä aiheesta kiinnostuneiden silmissä jopa viikkoja ennen tapahtuman alkua. Tällöin messuinvestoinnista saa ns. samalla rahalla paljon enemmän irti kuin niiden pelkkien messupäivien verran.
Jokainen voi valita, haluaako ottaa uusista mahdollisuuksista irti paljon vai vähän. Vanhaan tarrautuva ja uutta hylkivä kuitenkin jää muuttuvassa maailmassa helposti ennemmin tai myöhemmin ajan jalkoihin.
Niin muuttuu mailma, Eskosein.
näin käytät atkta

Search


Read Next: Latest Articles