Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Matkani Shanghaihin käynnistyi varhain perjantaiaamuna (21.11). Herätys oli klo 4.00 ja lähtö lentokentälle pian sen jälkeen, edessä 20 tuntia matkustamista kohti määränpäätäni Shanghaita ja Bauma China –messuja. Odotukset reissulta olivat kovat, olinhan nyt menossa ensimmäistä kertaa vetovastuuroolissa oman toimialani messuille ja odotin innolla asiakkaideni tapaamista.
Pääsin perille lauantaina aamupäivällä ja menin suoraan messuhalleille, jossa odotti iloinen yllätys – messuosastot olivat jo 80% valmiina ja kävimme yhdessä rakentajan kanssa läpi, mitä vielä on tehtävää ja missä järjestyksessä asiat hoidetaan. Päivä pysyi jopa kohtuullisen mittaisena ja ehdin vielä illalla käväistä tuliaisostoksillakin.
Sunnuntaina työ halleilla jatkui ja päivä venyi pitkäksi. Tuntui, että asiat junnaavat paikallaan. Asiakkaat olivat tulossa halleille seuraavana päivänä, joten halusin kaiken olevan valmiina siihen mennessä. Hyvälle mallille lopulta päästiinkin ja asiakkaamme saivat saapua valmiille osastoille, joissa teimme enää viimeisiä viimeistelyä ja viilauksia.

126 käveltyä kilometriä

Messualue oli valtaisa, kuten Bauma-messuille tuttua onkin – alue oli kokonaisuudessaan yli 42 jalkapallokentän kokoinen. Näytteilleasettajamme olivat hajaantuneet eri puolille messualuetta, joten sain myös paljon hyötyliikuntaa viikon aikana. Ensimmäistä kertaa messuilla mukanani oli askelmittari ja askelia kertyi 7 päivän aikana 126 kilometrin verran, keskimäärin siis 18 km päivässä.
WP_20141123_015 copy

Eeppinen kauppamatka

Yhtenä hauskana esimerkkinä työstämme messuilla haluan kertoa ostosreissustani. Kävin tekemässä asiakkaideni puolesta ostoksia messuosastoille ja sain mukaani paikallisen miehen, joka ei puhunut sanaakaan englantia. Yhteyshenkilöni ohjeisti miehelle minne olemme menossa ja niinpä pääsimme sujuvasti taksilla kauppaan melko lähelle messukeskusta. Olen käynyt samaisessa kaupassa ennenkin, mutta en muistanut lainkaan, millaista se on.
Jotta pääsin sisälle kauppaan, piti minun rekisteröityä asiakkaaksi. Kukaan ei – luonnollisesti – puhunut englantia, joten ihmettelin, kun pyytelivät passiani kaupan sisääntulossa. Noh, passin annoin ja minut rekisteröitiin ja sain oman kanta-asiakaskortin. Kun sitten pääsimme tekemään itse ostoksia, päädyin lopulta aikani englanniksi kyseltyäni piirtelemään mm. tarvitsemieni kahvikuppien ja kivennäisveden kuvia paperille.
Lopulta ympärilläni oli 7 ihmistä kaupan henkilökuntaa ja kaikki nauroivat kommunikointiyrityksillemme. Kuin ihmeen kaupalla törmäsin erääseen brittinaiseen, joka neuvoi kaiken tarpeellisen ja pääsimme lopulta 10 ostoskassin kanssa kaupasta ulos. Tässä vaiheessa mukanani olleelle miehelle ei kuitenkaan ollut selvää, että tarvitsemme taksin myös takaisin, ja asian selvittäminen hänelle vaati muutaman puhelinsoiton ja pitkän pinnan. Taksia yritimme saada tuloksetta liki puoli tuntia ja kun onnistuimme, olimme seisseet tuon ajan vesisateessa ilman takkeja. Siitä sitten hallille ja hommia jatkamaan! 🙂
Olen kuitenkin sitä mieltä, että ilman tällaisia seikkailuja ja astumista paikalliseen kulttuuriin eivät messut olisi lainkaan niin antoisia. Niinkin pieni asia kuin kaupassakäynti Kiinassa voi olla jotain erityistä!

Ennätysmäärä yleisöä ennätyssuurella näyttämöllä

Vaikka olenkin kiertänyt jo vuosia messuilla, en voi lakata ihmettelemästä sitä ammattitaitoa, joka messujärjestäjiltä löytyy. Messe München Bauma-konseptinsa kanssa on onnistunut viemään messuorganisoinnin hyvälle mallille. Heillä oli Shanghaissa hallinnoitavanaan 42 jalkapallokentän kokoinen alue, jonne 41 eri maasta tulevat näytteilleasettajat (yli 3100 yritystä) piti saada kukin yksilöllisesti aseteltua juuri oikeisiin halleihin, ja jossa kävijöitä oli viikon aikana ennätykselliset 191 000 yli 140 maasta. Kaikki hoitui mallikkaasti ja niin näytteilleasettajat kuin kävijätkin olivat tyytyväisiä tuloksiin.

Seuraavaksi suuntana Afrikka

Seuraavaksi ennen Münchenin päämessuja vuonna 2016 Bauma-konsepti suuntaa Etelä-Afrikkaan, jossa on ensi vuoden syyskuussa odotettavissa paitsi uusi messualue, myös edellisestä kerrasta parannellut järjestelyt.
Bauma China lähti liikkeelle vuonna 2002 puolentoista messuhallin voimin Shanghaissa ja on kasvanut 12 vuodessa Aasian merkittävimmäksi rakennuskonealan tapahtumaksi. Bauma Conexpo Africa järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013 ja nyt järjestyksessään toisen messun odotetaan jo kasvavan, tavoitteena olla Afrikan tärkein näyttely.
bausku

Search


Read Next: Latest Articles