Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Tämä meidän työmme on siitä mielenkiintoinen, että ollessamme jatkuvasti yhteydessä Suomen vientiyrityksiin kuulemme melko reaaliaikaisesti, mitä milläkin toimialalla tapahtuu. Maailman taloustilanne on heijastunut myös Suomeen ja monet yritykset miettivät tapoja karsia kuluja ja tehostaa toimintaansa, samalla kuitenkin etsien uusia markkina-alueita ja parantaen tunnettuuttaan jo tutuilla alueilla.
Miten messut sitten istuvat tähän yhtälöön ja miten messuille näytteilleasettajana osallistumalla voi parantaa oman yrityksensä tunnettuutta? Kuten meillä täällä toimistolla usein kuuluu – keep it simple, myös tähän on vastaus yksinkertainen: kun messut ovat oikeat, siellä ovat kaikki.
Nykyaikana korostetaan henkilökohtaista kanssakäymistä ja verkostoitumista, eikä esimerkiksi Yhdysvalloissa tarvitse messuilla parhaassa tapauksessa itse tutustua kuin yhteen oikeaan henkilöön: amerikkalaisen vieraanvaraiseen tyyliin uusi tuttavuus usein esittelee mielellään sinut juuri niille henkilöille, joita tarvitset avaamaan oikein ovia ja voilá – ovet Yhdysvaltoihin ovat auki!
Kun yritys alkaa säästölinjalle, kohdistuu yleensä ensimmäinen kululeikkaus markkinointiin, mutta messukuluista leikkaamiseen kannattaa suhtautua siitä huolimatta varauksella. Jos kauppa ei käy, kannattaa konttorin seinien sisäpuolelle hautautumisen ja soittomäärien lisäämisen sijaan lähteä ulos verkostoitumaan ja kontakteja hakemaan – vaikka messuille. Kauppojakin tulee kotiin helpommin, kun ei lamaannu vaikeassa tilanteessa paikoilleen.
Juttelin jokin aika sitten erään yrityksen kanssa, jonka kassavirta oli ollut heikko, tilauskirjat tyhjillään ja yrityksen tulevaisuus epävarma. He olivat tässä tilanteessa valinneet panostaa oman toimialansa tärkeimpään messutapahtumaan, johon he lähtivät mukaan näyttävällä osastolla, hyvällä paikalla ja oikealla asenteella!
Kun me Entrellä hoidimme messuvalmistelut heidän puolestaan, pystyivät he itse keskittymään olennaiseen: vieraiden kutsumiseen osastolle, tapaamisten sopimiseen, markkinatilanteen tutkimiseen jne. Messuilla tämä yritys jututti rohkeasti ohikulkijoita, ja messujen päätyttyä heillä oli useita kymmeniä uusia kontakteja, joiden kanssa asioita lähdettiin viemään eteenpäin.
Panostus kannatti: tällä hetkellä tilanne näyttää jälleen valoisalta eikä tilauskirjassakaan näy enää tyhjiä kohtia.
Messuilta pois jääminen kannattaa siis harkita tarkkaan – nopeiden säästöjen sijaan on usein aidosti järkevämpää lähteä rohkeasti hakemaan enemmän kauppoja.


Read Next: Latest Articles