Skip to content
Written by Guest Blogger

Maanantaiaamuna työmatkabussissa inisi kummasti. Ei. Hyttyset eivät ole vallanneet linjaa 611 Helsingistä Veromieheen Vantaalle. Kyse oli perinteisestä elokuun alun vastarintaliikkeestä Suomessa. Kukaan ei halua takaisin töihin.
Näinhän se menee: grilliherkkujen hieman uuteen uskoon muokkaama kesäkroppa on ikävä tunkea pukuun tai säädyllisempään mekkoon. Aamun ensimmäinen havaittu ääni on herätyskellon raisu rapina, ei hellästi aamu(päivään) herättävä hento laineen liplatus. Aamiaisella heitetään murot huiviin kiireessä suoraan paketista ja mehu pitää juoda ihan mehuna, ei kivasti kuohuvalla lomalisällä.
Tästä sitten inistään yhteisöllisesti ja yhdessä.
Oikeasti kaikista on kuitenkin ihan kiva palata töihin. Lomalla se perhe on niin nähty – vähäksi aikaa.
töihinpaluu

Mitä tekee fiksu työnantaja?

Varmistaa energisen töihinpaluun ja hyvän fiiliksen.
Meillä Wulffilla se tehtiin kokoamalla porukka yhteen valmennuksen äärelle. Perjantaina 1.8. Wulffin suoramyynti nautti Espoon Korpilammen maisemien lisäksi inspiroivasta kollegoiden seurasta ja hyvästä myyntivalmennuksesta.
Minäkin pääsin tilaisuudessa ääneen. Olin tutustunut kesäkuussa initiaatioon. Se on vielä koutsaavaa valmennustakin antoisampaa ihmisen oppimiselle ja kehittymiselle. Hieno ja ehkä kummallinen sana – mutta aivan loistavasti paloiteltu oppimisen rakenne! Tästä piti päästä kertomaan kaikille.
Ihmistä ja ihmisen elämää määrittää halu oppia uutta ja kehittyä. Koska energian määrä meissä ja maailmassa on vakio, kannattaa oppia mahdollisimman tehokkaasti. Haluammehan, että meillä on sopivasti energiaa työhön, vapaa-aikaan ja lepoon.
Veli-Matti Toivonen ja Totte Vadén ovat molemmat NLP-valmentajia ja psykologeja, jotka ovat perehtyneet onnistuneeseen oppimiseen. Suomalaisia, ulkomailla pelaavia huippu-urheilijoita mallitettaessa löytyi viisi kehittymisen areenaa, joilla kehittyminen tapahtuu: opetus, oma harjoittelu, koutsaava valmentaminen, vertaisryhmässä pelaaminen ja initiaatio.
Kun kesällä luin MIELI-lehdestä Toivosen ja Vadenin artikkelin, olin haltioissani. Niin käy, kun joku hieno asia, mitä teet, muttet oikein tiedä, miten sen teet, saa nimen ja rakenteen.
hyppy

Initioija paljastaa salaisuutensa – juuri sinulle

Wulffilla on aina panostettu paljon tekemällä oppimiseen, koutsaavaan valmentamiseen ja mentorointiin. Luonteva jatkumo näille on initiaatio. Initiaatiossa osaamisen ytimen äärelle johdattaa asiansa timantisti osaava kokenut asiantuntija, joka paljastaa sinulle parhaimmat ammattisalaisuuteensa ja “vihkii” täsmätiedon piiriin. Hän on menestyksekkäästi tehnyt samaa, mitä sinä teet ja auttaa sinua näkemään tekemisesi vielä selkeämmin.
Wulffilla toimitaan juuri näin, sillä uusia ihmisiä on aina perehdyttämässä pitkään samaa työtä menestyksekkäästi tehnyt konkari. Sen lisäksi, että koutsausta ja valmennusta saa huippuammattilaisilta. Initiointi on suuri lahja, jonka saat osaksesi sinua arvostavalta kokeneemmalta kollegalta. Sen kohteeksi pääsyä kannattaa arvostaa.
Tunnetusti se kasvaa, mihin huomionsa kiinnittää. Kun tiedostamme kaikki kehityksen viisi areenaa ja tiedämme, mitä niillä tapahtuu, opimme ja kehitymme vielä paremmin. Hyviä initiaatiohetkiä töihinpaluuseen!
initiaatio
Lue lisää aiheesta:
MIELI-lehden 2/2014 artikkeli: Toivonen Veli-Matti ja Vadén Totte: Kun opetus ei enää riitä
Toivonen Veli-Matti ja Vadén Totte: Matka toistensa luo. Ai-ai, 2013


Kirjoittanut Tarja Törmänen, Wulff-konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja.


Search


Read Next: Latest Articles