Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Aloittaessani suunnittelijana messualalla, ”back in the day”, oli suunnittelijoiden kesken yleinen vitsi, että myyntikuvia tulostettaessa printteristä loppui aina ensimmäisenä sininen väri: niin sinivalkoisia olivat suomalaisten yritysten ilmeet silloin 90-luvulla.
Yritysten ja osastojen värimaailmat ovat niistä ajoista ehtineet muuttua jo monta kertaa. Niihin on tullut enemmän vaihtelua ja monet trendit ovat rantautuneet messuosastoillekin. Jotkut ovat jääneet pidemmäksikin aikaa, jotkut eivät.

Kaikenlaisia neukkareita

Tällä hetkellä yksi messuosastoilla näkyvä suuntaus on panostus henkilökohtaisiin tapaamisiin. Henkilökohtaisuus korostuu etenkin kansainvälisillä ammattilaismessuilla. Messuille usein osallistuu koko ala ympäri maailman. Yhtäkkiä ihmiset, jotka yleensä kommunikoivat eri aikavyöhykkeiltä virtuaalisesti, viettävätkin kaikki useamman päivän samassa kaupungissa. Hyvin valmistautuneet messujen näytteilleasettajat ovat varanneet jo etukäteen mahdollisimman paljon palavereja.
Kun kaikki messupäivät ovat täynnä ennakkoon sovittuja tapaamisia, on osastolla olevien neuvottelutilojen toimivuus ja mukavuus ensisijaisen tärkeätä. Tämä vaatii asiakkaan toiveiden kartoittamista ja huolellista suunnittelua.

Neukkarin tulee nykyään myös näkyä ja jäädä mieleen

Toimivuuden ja mukavuuden lisäksi asiakkaamme usein odottavat neuvottelutiloiltaan myös elämyksellisyyttä ja näyttävyyttä. Olemmekin Wulff Entrellä päässeet suunnittelemaan monenlaisia tiloja tapaamisia varten; leirinuotio suomalaisen metsän keskellä Saudi-Arabiaan, Mojitobaari Brasiliaan, kasvihuone Saksaan, sauna ja iglu Espanjaan jne.
blogi kuva
Wulff Entreltä oli suunnittelijoita EuroShopissa tutustumassa messualan kuumimpiin trendeihin maailmalla. Siellä näkyi myös jo isoilla osastoilla yleistynyt trendi: kokonainen, täysin toimiva ravintola VIP-asiakkaille. Keskellä saattoi olla suuri avokeittiö, jossa kokit loihtivat annoksia asiakkaille. Yleisesti ottaen ruokatrendit näkyvät tällä hetkellä todella voimakkaasti myös sellaisilla aloilla, joilla ei itsellään ole mitään tekemistä ruoan kanssa.
Vaikka tarjoiluihin panostetaan yhä enemmän Suomessakin, kokonaisia ravintoloita osastolla olemme suunnitelleet vain Gastromessuille. Siitä kuitenkin kerromme enemmän omassa postauksessaan. 😉

Article Categories

Read Next: Latest Articles