Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

IFAT on maailman suurin ja merkittävin ympäristö- ja kierrätysalan tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi Münchenissä, Saksassa. Tänä vuonna IFAT oli erityisen menestynyt, ja kävijäennätykset paukkuivat rikki edelliskerrasta reilun kymmenen tuhannen verran: IFATissa vieraili kaiken kaikkiaan yli 135 000 kävijä yli 170 maasta.
Tämänvuotinen IFAT oli paitsi entistä suositumpi, myös entistä kansainvälisempi: jopa 45% kaikista kävijöistä oli saapunut paikalle muualta kuin Saksasta! Eniten ulkomaisia kävijöitä rantautui paikalle Itävallasta, Italiasta, Sveitsistä ja Hollannista. Suomesta paikalla oli järjestäjien mukaan hieman yli 500 kävijää.

Näytteilleasettajia ympäri maailman

Näytteilleasettajia IFAT houkutteli paikalle kaiken kaikkiaan 3081 kappaletta 59 eri maasta. Suomalaisia yrityksiä paikalla oli 23, joista 8 oli meidän asiakkaitamme. Messupinta-alaa oli koko messuilla tarjolla 215 000 m2 – tästä olimme lohkoneet asiakkaillemme sopivan kokoisia paloja alkaen 12 m2:stä aina 130m2 asti.
Photos taken with SLR camera by Gerard / Gecom

Teemana vesi, tavoitteena benchmarkkaus

IFATissa esitellään paljon mm. erilaisia teknologiaratkaisuja liittyen kierrätykseen, ympäristöön ja jätteenkäsittelyyn. Pääteemana tänä vuonna oli vesi sekä juomaveden tuotannon, että jäteveden käsittelyn näkökulmasta.
Meidän kauttamme messuille lähteneet asiakkaat olivat liikenteessä tavoitteenaan pääasiallisesti olemassa olevien asiakassuhteiden hoitaminen, uusasiakashankinta, sekä uusien jälleenmyyjäpartnereiden löytäminen. Monet olivat luonnollisesti myös innostuneita benchmarkkaamaan juurikin uudenlaisia teknologiaratkaisuja alalla.
Photos taken with SLR camera by Gerard / Gecom Photos taken with SLR camera by Gerard / Gecom
Suomesta löytyy pieneen kokoomme nähden hyvin paljon osaamista, sekä toisaalta myös uutta potentiaalia: vertailun vuoksi todettakoon vaikka, että ruotsalaisia yrityksiä oli koko messuilla ainoastaan 10. Kaiken kaikkiaan IFAT vaikuttaisi olevan hyvinkin vireä ja vilkas messu, joka kannattaa nähdä hyvinkin potentiaalisena kasvun paikkana kansainvälistymistä harkitseville suomalaisyrityksille ympäristöalalla.
IFATin nousujohteisesta kehityksestä kertoo varmasti paljon jo se, että vuodelle 2016 on päätetty avata kaksi hallillista lisää tilaa näytteilleasettajille. Tuolloin kokonaishallimäärä on 9.

Postauksen kuvat: Gerard / Gecom

Search


Read Next: Latest Articles