Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

LinkedInissä keskusteltiin hiljattain Finnbuild-messujen jälkimainingeissa siitä, kuinka messujen onnistumisessa on loppujen lopuksi kyse näytteilleasettajan omasta asenteesta (Markus Koskinen – “Paskat messut“).
Kas kun ei voi odottaa kauppaa ja loistavia liidejä sateleviksi, jos vain murjottaa osastolla ja näpelöi kännykkää. Ensivaikutelmalla on mittaamattoman suuri merkitys kaupanteossa, eivätkä messut eroa tässä suhteessa muista kohtaamispaikoista rahtusen vertaa.
Tässä meidän kootut vinkkimme lähtemättömän ensivaikutelman tekemiseksi – siis tuttavallisemmin, 11 varmaa tapaa mokata ensivaikutelma messuilla.

11 vinkkiä unohtumattoman ensivaikutelman tekemiseksi


 1 – Läppäriltä löytyvät paremmat läpät. Seiso tai mielellään istu tiskin takana läppärin ääressä.

2 – Älä ota katsekontaktia. Jos nyt vahingossa katsoit silmiin, älä ainakaan tervehdi, sillä mieti mitä kaikkea siitä voi syntyä. Puhetta? Kauppaa? Rakkautta?

11 Tapaa pilata ensivaikutelma | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com

3 – Asiakas tulee kaikesta huolimatta osastolle? Kannattaa ehdottomasti olla ylimielinen.

4 – Ystävällisyys on heikkoutta, ja hymy sen merkki ettet tiedä mitä olet tekemässä.

11 Tapaa pilata ensivaikutelma | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com

5 – Varmista, että huonosti nukuttu yö, henkilökohtaisen elämän ongelmat ja hiertävät kengät näkyvät kasvoiltasi vähintään hallin toiselle laidalle.

6 – Hyvä ryhti on yliarvostettua, on parempi nojailla tiskiin. Tarkastele samalla vaikka ovatko kynsinauhat kunnossa. Infotiski toimii myös hyvänä turva-aitana sinun ja asiakkaan välillä.

11 Tapaa pilata ensivaikutelma | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com

7 – Menikö edellinen ilta pitkäksi? Ei hätää! Epäsiisteys on hyve, eikä miljoona kärpästä voi olla väärässä.

8 – Vaikeneminen on kultaa, vastaa vain jos kysytään. Todelliset asiakkaat jaksavat kyllä tehdä töitä huomiosi eteen.

9 – Jos päivän aikana on pakko puhua, hoida se joko työkaverin kanssa tai korkeintaan naapuriosaston Pertin kanssa päivitellen, kuinka potentiaalisia asiakkaita on taas vähemmän kuin viime vuonna.

11 Tapaa pilata ensivaikutelma | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com

10 – Tuotteesi on maailman paras ja kaikki kyllä tietävät jo mitä yrityksesi tekee! Asiakas ei selvästi ole tuotteesi arvoinen, jos ei ole ottanut siitä etukäteen selvää.

11 – Toteuta osasto ”tein ite ja säästin”-mentaliteetilla, ja tuo paikalle vaikka muutama edellisvuoden seinälakana (ei haittaa vaikka slogan on muuttunut!) – tai jos kantaminen on liian rankkaa, älä tuo mitään.

Menestyksekkäitä messuja!

11 Tapaa pilata ensivaikutelma | Wulff Entre Ltd. | www.wulffentre.com

Article Categories

Read Next: Latest Articles