Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Olen ollut neljä vuotta Wulff Entren palveluksessa, mutten ole aikaisemmin päässyt mukaan messumatkoille. Nyt minulle kuitenkin tuli mahdollisuus lähteä tutustumaan SMM-messuille Hampuriin.
Matkaan lähdin sunnuntaiaamuna 7.9 kolmen muun Entreläisen kanssa. Hampurissa heitimme matkalaukut hotellille, ja suuntasimme heti messuhalleille. Halleilla yllätyin, kun rakennustyöt olivat jo päällisin puolin tehty, vaikka rakennuspäiviä oli vielä kaksi jäljellä.
Ensimmäisenä päivänä kiertelimme halleja Ninnin ja Sari M:n kanssa. Ninni kertoi paljon hyödyllistä tietoa messuosastoista, ja samalla saimme poltettua hyvän määrän kaloreita: kävelimme nimittäin päivän aikana yli 15km.

Saksankielisiä puheita ja viimeisiä silauksia

Toisena päivänä pysyttelin poissa projektipäälliköiden ja rakentajien tieltä, mutta pääsin silti seuraamaan melko läheltä, kun osastoilla tehtiin vielä viimeiset silaukset.
Toisen päivän iltana pääsin Ninnin seurassa osallistumaan SMM 2014-messujen virallisiin avajaisiin, jonne oli kutsuttu näytteilleasettajien korkeimman johdon edustajia. Paikalla olikin n. 500 yritysjohtajaa. Tilaisuus oli tylsähkö, koska 75% puheista pidettiin saksan kielellä, enkä ymmärtänyt niistä kuin korkeintaan 5%. Saimme kuitenkin onneksi hyvää ruokaa ja juomaa.

Roinan ja laatikoiden tilalle mattoja ja messuvieraita

Kolmannen matkapäivän aamuna hämmästyin halleille päästyäni yön aikana tapahtunutta muutosta: edellispäivänä hotellille lähtiessäni olivat käytävät vielä täynnä roinaa ja laatikoita. Yön aikana kaikki turhat tavarat olivat kuitenkin hävinneet, ja käytäville oli levitetty hienoja sinisiä mattoja. Kaikki oli valmista messuvierailijoita varten. Osastot täyttyivätkin pian ihmisistä, ja tunnelma oli tosi hieno.
Matka oli hieno ja opettavainen, mutta myös raskas, sillä päivät olivat todella pitkiä. Nyt minäkin talouspuolen ihmisenä ymmärrän paremmin minne rahat menevät, kun maksan toimittajien laskuja. Nostan hattua projekti- ja myyntihenkilöillemme, jotka jaksavat tehdä tätä hienoa työtä aina uudestaan ja uudestaan.
DSC_0196 copy

Search


Read Next: Latest Articles