Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Kun etsii ratkaisuja ääriolosuhteisiin, on paras luottaa ihmisiin jotka tuntevat faktat. Suomen arktinen osaaminen on huippuluokkaa, ja suomalaiset yritykset tarjoavatkin jäänmurtajien ja arktisen asiantuntijuuden koko ketjun suunnittelusta toteutukseen.
Suomen meriteollisuusklusteri on tunnettu asiantuntemuksestaan ja tietotaidostaan alusten ja meriteknologioiden suunnittelussa, rakentamisessa ja huollossa haastavia olosuhteita, kuten Pohjoisen jäämeren jäänmurtoa, varten.  Niinpä suomalaisilla yrityksillä on tänä päivänä laaja tuntemus meriteollisuuden kaikista osa-alueista – aina korkean teknologian propulsiojärjestelmiensuunnittelusta vankkojen jäätä murtavien alusten suunnitteluun ja rakentamiseen sekä tehokkaiden monitoimijäänmurtajien operoimiseen maailmanlaajuisesti.
Helsingin telakalla Aker Arctic Technologyn kanssa yhteistyössä kehitetyn kaksitoimisen aluksen konseptin käyttöönotto on vähentänyt jäänmurtajien energiantarvetta ja mahdollistanut tehokkaan ja itsenäisen toiminnan paksun jään olosuhteissa.  Kaksitoiminen alus on optimoitu toimimaan keula edellä avovedessä ja perä edellä raskaissa jääolosuhteissa.
Hyvä esimerkki kaksitoimisesta jäänmurtajasta on Norilskiy Nickel, joka luovutettiin Helsingistä vuonna 2006. Tämä jäätämurtava rahtialus ja sen neljä sisaralusta kykenevät toimimaan itsenäisesti vuoden ympäri arktisissa olosuhteissa ilman jäänmurtajan apua. Suurin osa suurista korkean jääluokan aluksista käyttää Double Acting –periaatetta.
Toinen tuore esimerkki klusterin tuotteista on epäsymmetrisen runkomuodon omaava monitoiminen jäätämurtava pelastusalus Baltika, jonka suunnittelu ja rakentaminen pohjautuivat suomalaiseen erityisosaamiseen haastavan prototyypin toteutuksessa. Tämä maailman ensimmäinen vinottain jäätä murtava alus pitää sisällään useita suomalaisia keksintöjä, aina aluksen vinomurtajakonseptista suunnitteluun ja rakennustapaan, propulsioteknologiaan ja öljyntorjuntateknologiaan.
Arktisen osaamisen suomalaiset pioneerit ovat tavattavissa 23.-25.3. Kööpenhaminassa järjestettävässä ATC-konferenssissa osastolla A 119. Osaston on suunnitellut ja toteuttanut Wulff Entre.

Näytteilleasettajat:

ABB kehittää, valmistaa ja huoltaa sähköisiä potkurikäyttö- ja voimalaitosjärjestelmiä,  Azipod® potkurilaitteita sekä laiva-automaatiojärjestelmiä jäänmurtajiin, jäissäkulkeviin rahtialuksiin ja muihin korkean jääluokan aluksiin.
Arctech Helsinki Shipyard Oy on arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen erikoistunut yhtiö, jonka päätuotteita ovat jäänmurtajat ja arktiset offshore- ja erikoisalukset. Helsingin telakka on alansa edelläkävijä, jolla on 150 vuoden kokemus laivanrakennuksesta. Yhtiön palveluksessa on noin 500 laivanrakentajaa.
Arctia Shipping omistaa ja operoi suomalaisia jäänmurtajia, päätoimialueinaan  Itämeri ja Jäämeri. Toimialoina ovat jäänmurtopalvelut, monitoimialusten erikoispalvelut, öljyntorjunta sekä satamajäänmurto.
Aker Arctic Technology kehittää ja suunnittelee ratkaisuja arktiseen merenkulkuun ja arktiselle offshore-teollisuudelle. Yrityksellä on ainutlaatuinen jääkoeallas, jossa voidaan simuloida erilaisia jääolosuhteita ja siten testata alusten ja offshore -rakenteiden toimimista.
Steerprop suunnittelee ja kehittää kääntyviä azimuth-potkurilaitteita, erityisenä painotuksenaan jäävahvistetut, Jäämeren vaativiin olosuhteisiin sopivat tuotteet.

Search


Read Next: Latest Articles