Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Messuvuoden 2016 aloitti jälleen osaltamme vuosittain tammikuussa järjestettävä Persianlahden arabivaltioiden tärkein terveydenhoitoalan näyttely Arab Health.
Tapahtuma on ollut äärettömän suosittu koko historiansa ajan, ja näyttelytila on vuodesta toiseen jo hyvin aikaisessa vaiheessa loppuunmyyty. Lisääntyneeseen tilantarpeeseen on reagoitu vuodesta 2014 alkaen yhdellä lisähallilla, mutta tämäkin on todettu riittämättömäksi.
Näyttelyrakennetta muokataankin nyt hieman vuotta 2017 varten, kun näyttelykokonaisuuden diagnostiikkaan keskittyvä sivutapahtuma Medlab siirretään kokonaan erilliselle viikolle. Tämä vapauttaa päätapahtumalle n. 8000m2 lisää tilaa, josta mekin saamme oman osuutemme jaettavaksi.
https://twitter.com/DailyDubai/status/691933704860622848

Kasvava väestö = kasvava tarve terveyspalveluille


Kasvava väestö sekä taloudellinen nousukausi Arabiemiraateissa ja sen lähialueilla on saanut aikaan sen, että terveydenhoitoon panostetaan tällä hetkellä todella paljon. Koko MENA-alueen terveydenhoitosektorin vuosittainen kasvutahti on ollut viimeiset vuodet n. 10% luokkaa.
Paikalliset ovat perinteisesti matkustaneet hoitoon maan rajojen ulkopuolelle, ja valtio on joutunut monessa tapauksessa käyttämään omia resurssejaan ulkomaille hoitoihin lähetettävien potilaiden ja heidän omaistensa hoito- ja majoituskustannuksiin. Arabiemiraattien väestöstä tällä hetkellä n. 25% hakeutuu hoitoon ulkomaille, vastaavan luvun ollessa esimerkiksi Kuwaitissa jopa 65%.
Tätä suuntausta on haluttu muuttaa tarjoamalla riittävän laadukkaita terveydenhuoltopalveluita kotimaassa.

Nälänhädästä elintasosairauksiin


Paikallinen väestö on siirtynyt kulkutautien ja nälänhädän ajasta kärsimään tyypillisistä korkean elintason sairauksista, kuten ylipainosta ja sydän- ja verisuonitaudeista. On arvioitu, että vuonna 2035 MENA-alueella on jo 68 miljoonaa diabetes-potilasta, ja tutkimusten mukaan jopa 41% yli 30-vuotiaista Arabiemiraattien asukkaista kärsii jo nyt korkeasta verenpaineesta. Nämä ovat maailmanlaajuisessa vertailussa merkittäviä määriä.
Myös aiemmin arabiväestöllä harvinaisina pidettyjä keliakiaa ja astmaa on esiintynyt viime vuosina entistä enemmän. Näiden hoitamiseen ei omia resursseja juuri ole. Pienentynyt syntyvyys ja pidemmät elinajan odotteet luovat tulevaisuuden tarvetta seniorien terveydenhuollolle, jonka lisäksi alueella on tarve myös laadukkaalle hammashoidolle.
Dubaissa ollaan tällä hetkellä säätämässä lakia, jonka mukaan vuoteen 2016 mennessä kaikilla asukkailla täytyy olla sairausvakuutus. Abu Dhabissa sama säädös tuli voimaan jo muutamaa vuotta aiemmin. Tämä on yksi suuri syy siihen, minkä vuoksi terveydenhuollon sektorin odotetaan kasvavan eksponentiaalisesti seuraavien 3-5 vuoden aikana, ja toisaalta myös selitys Arab Healtin valtaisalle suosiolle.

Suomella on paljon annettavaa


Pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden järjestelmiä pidetään alueella yleisesti kiinnostavina, ja suomalaisen terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja koulutuksen tasoa pidetään yhtenä maailman parhaista. Tämän vuoksi Arab Health on monelle suomalaiselle terveydenhoitoalan yritykselle vuoden tärkein tapahtuma. Useat suomalaisyritykset ovatkin jo saaneet alueella merkittävää jalansijaa.

Wulff Entre toimii Arab Health-tapahtuman ainoana edustajana Suomessa. Lisätietoja tapahtumasta antaa Netta Huhtala / netta.huhtala@wulffentre.com / 050 3967 516.

*Otsikkokuva Arab Healthin kuvapankista


Osallistu vientikeskusteluun Twitterissä tunnisteella #Suomimaailmalle!


Read Next: Latest Articles