Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Puolentoista viikon kuluttua käynnistyy Dubaissa koko Persianlahden arabivaltioiden suurin terveydenhuollon tapahtuma, Arab Health 2015. Näyttely kerää vuosittain yli 4000 näytteilleasettajaa noin 140 eri maasta, ja kävijöitä jopa 80 000. Näyttely on ollut kovassa noususuhdanteessa viime vuosina, josta kertoo myös messualueen ja -hallien nopea laajentuminen – uusimpana Za’abeel 4 halli, joka lanseerattiin vuonna 2014.
Yksi syy näyttelyn suosioon lienee sen roolissa kohtaamispaikkana, sillä Arab Healthissa voi tavata helposti samalla kertaa edustajat sekä Lähi-Idästä että Afrikan maista. Suomalaisia yrityksiä on tänä vuonna mukanamme 7 kappaletta.
Näyttelyt Arabiemiraattien suurimmissa messukaupungeissa, Dubaissa ja Abu Dhabissa, ovat tulleet minulle tutuiksi viime vuosina. Arab Health–näyttelyn järjestelyistä huolehdin nyt tänä vuonna jo viidettä kertaa, ja muistan vielä hyvin ensimmäisen näyttelyni Dubaissa. Suurin yllätys oli, kuinka järjestelyt etukäteen ja paikan päällä eivät sujuneetkaan aivan niin täsmällisen virtaviivaisesti, kuin vaikka Saksan messuilla konsanaan. Raskas byrokratia yhdistettynä suomalaisen mielestä ei-aina-niin-johdonmukaiseen ajatteluun aiheuttaa toisinaan melko mielenkiintoisia tilanteita.
Esimerkiksi paikallisen kulttuurin aikataulukäsitys on jokseenkin poikkeava suomalaisesta, ja erityisessä suosiossa paikallisten keskuudessa tuntuukin olevan ajanmääre nimeltä ”viime tippa”.
Paikan päälle ei myöskään kannata saapua ilman kuittikopioita kaikista etukäteistilauksista, sillä niiden mystinen katoaminen arkistoista tuntuu toisinaan olevan enemmän sääntö kuin poikkeus! Lisätilaukset ja pikku muutokset voi toki sopia palveluntarjoajien kanssa vielä paikan päällä – sopivalla lisähinnalla tietysti! “;)”
Monikulttuurinen toiminta on hyvin opettavaista, ja opiksi on todella otettu, al-hamdu lillah!
Kaikki vääntö ja vaiva ovat olleet sen arvoisia, sillä asiakkaamme ovat raportoineet hyvistä asiakaskontakteista ja kehuneet kävijöiden kiinnostuksen määrää. Arabiemiraateissa liikkuu paljon varallisuutta, ja sitä laitetaan nyt ja tulevaisuudessa yhä enemmän asukkaiden hyvinvointiin. Korkeaan elintasoon verrattuna terveydenhuoltopalvelut ovat suhteellisen matalalla tasolla, ja apua saatetaan olla hyvinkin kiinnostuneita hakemaan Euroopasta. Lisäksi maassa on käynnissä monia suuria sairaalahankkeita ja panostusta laitetaan myös terveysturismiin.
Tervetuloa tervehtimään meitä Suomen paviljongille halliin 2!
 

Search


Read Next: Latest Articles