Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Messuille osallistuminen on usein suuri investointi, johon kuluu paljon sekä aikaa että rahaa. Hyvällä etukäteissuunnittelulla vältetään vaivatta suurimmat sudenkuopat ja kalastetaan sellainen määrä liidejä, että naapuriosastoa tutisuttaa.
Messuosallistumisen suunnittelu onnistuu parhaiten, kun sen ymmärtää kolmiosaisena kokonaisuutena: on aika ennen messuja, messujen aikana ja messujen jälkeen. Yleinen virhe on suunnata valtava määrä resursseja ja aikaa detaljitason asioihin ennen messuja, hoitaa messuillaoloaika “no me lähetettiin ne meidän myyjät sinne”-tyylillä ja lopulta olla niin kiireinen, että liidien follow up unohtuu tai hoidetaan hutiloiden. Tällöin kaikki messuihin käytetyt panostukset valuvat hienovaraisesti likakaivoon.
Yksi merkittävä osa-alue messujen myyntitavoitteisiin pääsemisessä on messuosastolla työskentelevän henkilökunnan mahdollisimman perusteellinen briiffaus etukäteen.

Kertaa ainakin nämä asiat messuhenkilökunnan kanssa hyvissä ajoin ennen messuja:


1. Mitä esittelemme? Ketä tavoittelemme?

Esimerkkivastaus: Lanseeramme uutuustuotteen. Tavoittelemme pienten ja keskisuurten X-alan yritysten ostajia markkina-alueilta Å, Ä ja Ö.

2. Minkä sanoman haluamme välittää?

Esimerkkivastaus: Uutuustuotteemme mullistaa markkinat ja tekee X-alan tuotteiden valmistamisesta entistä helpompaa, sekä leikkaa tuotantokustannuksia vähintään 30%.

3. Mitkä tavoitteemme ovat ja miten niiden toteutumista mitataan?

Esimerkkivastaus: Kollektiivinen tavoitteemme on saada yhteensä 15 suoraa tarjouspyyntöä sekä 300 uutta uutiskirjeen tilaajaa. Jokainen paikallaolija hankkii vähintään 30 uutta potentiaalista kontaktia. Nämä lasketaan heti messujen jälkeen.

4. Kuka vastaa mistäkin messujen aikana?

Esimerkkivastaus: Pena huolehtii, että esitteitä on jaossa riittävästi ja ne ovat siististi esillä. Hanna ottaa valokuvia, vastaa messujen aikaisesta somenäkyvyydestä ja houkuttelee osastolle lisäkävijöitä Twitteristä. Matti pitää huolen siitä, että neuvottelutilassa on kahvia ja pähkinöitä siellä vieraileville asiakkaille, ja kiertää tarkkailemassa kilpailevien yritysten toimintaa. Tuula toimii yhteyshenkilönä Wulff Entrelle, joka puolestaan hoitaa puolestamme kaikki erikseen sovitut messujärjestelyt.

5. Miten pukeudutaan?

Esimerkkivastaus: Pukeudumme yritysilmeemme mukaisesti mustiin housuihin ja keltaiseen paitaan. Otamme mukaan omat kaulanauhat messupassia varten, sekä nimikyltit rintaan.

6. Millaisia give away-tuotteita käytetään ja kenelle niitä annetaan?

Esimerkkivastaus: Teetämme give away-tuotteiksi uutuustuotteemme pienoismalleja, joihin on painettu yhteystietomme. Annamme näitä kaikkein potentiaalisimmille uusille kontakteille sekä tarjouspyynnön tekeville.

7. Miten liidien jälkihoito hoidetaan?

Esimerkkivastaus: Jokainen ottaa yhteyttä uusiin kontakteihinsa mahdollisimman pian messujen jälkeen ja lähettää heille LinkedIn-kutsut. Kalentereihin merkitään uusi kontaktiaika sopivan ajan päähän. Tarjouspyynnöt lähetetään. Liidit kirjataan asiakasrekisteriin mahdollisimman laajojen tietojen kera (“Kontakti X tavattu Y-messuilla joulukuussa 2015. On ollut aiemmin töissä yrityksessä Ö ja voi suositella meitä myös sinne. Asiakas toivoo että viestitään pääasiassa sähköpostilla. Kertoi myös olevansa intohimoinen golffari, voisi ehkä harkita golfpalloja liikelahjaksi.”).

Kun messuhenkilökunnalle on selvää mitä messuilta haetaan, on paljon todennäköisempää että messut voidaan jatkossakin nähdä kulun sijasta investointina.


Katso myös nämä:

4 vinkkiä messujen etukäteismarkkinointiin
Parempien messuliidien metsästys
 


Read Next: Latest Articles