Skip to content
Written by Wulff Entre

Wulff Entre Ltd. provides a completely stress-free solution for all local or international trade show needs. We are trade show specialists providing expertise, stand design, and project management services to help our customers save time and effortlessly reach their goals.

Moni on osallistunut messuille vähintäänkin vierailijana, mutta miksi messuille kannattaisi harkita myös oman osaston pystyttämistä? Tässä kuusi hyvää syytä:

1 – TUNNETTUUS, NÄKYVYYS, HUOMATUKSI TULEMINEN

Messuilla oleminen on loistava tapa jättää muistijälki itsestään ihmisten mieliin. Messuilla on siinä mielessä yrityksen kannalta ihanteellinen tilanne, että paikalle saapuvat ovat jo valmiiksi aihepiiristä kiinnostuneita – pääpiirteittäinen kohderyhmäseulonta tapahtuu siten automaattisesti. Kun messuhallin käytäviä talsivat bisneksen kannalta juuri ne oikeat ihmiset, on tärkeää erottua edukseen.

2 – KONTAKTILISTAN KASVATTAMINEN JA LIIDIEN KERÄÄMINEN

Keräämäsi kontaktitiedot ovat parhaissa tapauksissa myyntiin johtavia liidejä, ja vähintäänkin kasvatat yrityksesi tunnettuutta lähettämällä kaikille uusille kontakteillesi uutiskirjeen. Muista myös lähettää potentiaalisimmille uusille kontakteillesi LinkedInin verkostoitumiskutsut!

3 – KASVOKKAIN TAPAAMINEN POTENTIAALISTEN ASIAKKAIDEN KANSSA

Näyttävä osasto ja hyvin suunniteltu sisältö houkuttelevat ihmisiä katsomaan tarkemmin mistä on kysymys, ja tällöin näytteilleasettajalla on elämänsä tilaisuus ottaa kontaktia mahdollisiin tuleviin asiakkaisiinsa. Kun potentiaalinen asiakas seuraavan kerran tarvitsee tuotettasi tai palveluasi, muistaa hän todennäköisesti ensimmäisenä juuri sinut.

4 – VERKOSTOITUMINEN JA YHTEISTYÖKUMPPANUUKSIEN SOLMIMINEN

Yksi tärkeä, erityisesti ammattilaismessuille ominainen piirre on yhteistyökumppanisopimuksien tekeminen, sekä niihin liittyvät neuvottelut. Kansainväliset messut keräävät usein paikalle alansa tärkeimmät vaikuttajat ympäri maailman samalle aikavyöhykkeelle – kannattaa siis sopia mahdollisimman paljon tapaamisia etukäteen, jotta messuilla käytetty aika tulee käytettyä kokonaisuudessaan hyödyksi!

5 – UUDEN TUOTTEEN LANSEERAUS

Messut ovat hyvin perinteinen paikka uusien tuotteiden lanseeraukselle. Messuvieraat pääsevät helposti tutustumaan uusiin tuotteisiin, ja kokeilemaan niiden toimintoja. Tällöin he myös saavat tilaisuuden ihastua tuotteeseen niin paljon, että haluavat sellaisen itselleen.

6 – BENCHMARKING

On tärkeää olla kartalla myös siitä, mitä kilpailijat tekevät. Kun vertaat omaa yritystäsi kilpailevan yrityksen toimintaan, saatat huomata sellaisia elintärkeitä kehityskohtia, jotka olisivat muuten ehkä jääneet huomaamatta kokonaan. Kansainvälisillä messuilla sinulla on mahdollisuus myös katsoa, mitä muilla markkina-alueilla toimivat yritykset tekevät eri tavalla kuin sinä.
international networking


Read Next: Latest Articles